• +4477 2996
  • info@vognporten.dk

Historien

Historien

historisk

Historien om Ballerup Ungdomsråd

Ballerup Ungdomsråd er Danmarks ældste ungdomsråd, det blev startet i 1986. Det startede med at en politiker (indenrigsminister Britta Shall Holberg) tilbage i 1985 anbefalede alle landets kommuner at få et Ungdomsråd. Ballerup tog imod opfordringen og kunne så starte i 86´

Til at starte med holdt Ungdomsrådet sine møder på rådhuset, men man havde et stort ønske om at få sit eget sted at være. På et tidspunkt fik man et kontor i Stenladen på Lautrupgård, men det var meget lille og man kunne ikke sætte sit eget præg på det. I 1994 begyndte Ungdomsrådet for alvor på at arbejde på at få sine egne lokaler et centralt sted i kommunen. Ungdomsrådet fik tildelt et gammelt høloft oven på en kunstbutik i Reehs Baggård. Der var ingen vinduer, døre ej heller hverken gulv eller loft. Ungdomsrådet fik i samråd med kommunens arkitekt regnet lidt på hvad det ville koste at renovere disse lokaler. Man havde fået 200.000,- til det. Dette beløb rakte slet ikke langt nok, så Ungdomsrådet gik selv i gang med at søge penge. Lokale og anlægsfonden gav næsten en million, og så havde man pludselig flere penge end der egentlig var brug for. Det fik Ungdomsrådet til at tænke på at udvide planerne, og i samråd med arkitekten fik man tegnet et lækkert glashus som kunne være en udvidelse af det eksisterende høloft. Men arkitekter har altid store armbevægelser så nu havde man igen ikke penge nok. Med den store check i hånden fra lokale og anlægsfonden gik man til kommunalbestyrelsen og de syntes man havde gjort det godt og gav samme beløb… nu manglede vi kun ca. 1 million.

Lokale håndværkere blev kontaktet, og de var meget villige til at give gratis arbejdstimer, desuden fik vi gode materiale sponsorater fra nogle af de store leverandører af byggematerialer. Så efter et par års kamp kunne vi i 1997 åbne de unges helt eget hus i centrum af Ballerup.

Ungdomsrådet har stået bag mange store begivenheder i Ballerup gennem de sidste 20 år. For at nævne et par stykker : Kul på turen med Casper Christensen, bestyret Baltoppen bio, Kæmpe koncerter med bl.a. Kashmir, Infernal, red Warszawa og mange flere. Ungdomsrådet har desuden stået bag en lang række fester og andre spændende arrangementer.

Desuden er Ungdomsrådet blevet hørt i mange forskellige sager vedr. unge, vi har været med til at udforme ungdomsboliger, indrette parker og meget mere.

Ungdomsrådet har desuden stået for ungdomsscenen på Ballerup Festival i de sidste 9 år. En festival som desværre ikke kommer mere, men Ungdomsrådet har været med til at tage iniativet til afløseren Ballerup Musikfest, hvor vi står for rockscenen.